Leopardgekkoen (Eublepharis macularius) er en av de mest holdte øglerne i fangenskap. Disse hardføre dyrene kommer i en rekke farger, mønstre og størrelser. Dette er en flott art for både nybegynnere og erfarne. Leopardgekkoen er en av de få gekkoene som har bevegelige øyelokk som gir den litt mer personlighet.

Leopardgekkoen`s opprinnelse er i Iran, Irak, Afghanistan og India. Det er de siste årene kommet mange såkalte «morpher» som er Leopardgekkoer med forskjellige farger og mønstre og det har etablert seg et stort samlermarked verden over for de sjeldne «morpher»

Størrelse:
Hos Leopardgekkoen blir hunnene 15-20 cm mens hannen blir 20-25 cm.

Levetid:
Leopardgekkoen kan ha lang levetid i fangenskap og under ideelle forhold kan den bli så gammel som 15-20 år.

Terrariet:

Leopardgekkoen kan holdes individuelt, som par eller en liten gruppe med en han og flere hunner, 2 hanner må ikke holdes sammen da de vil sloss noe voldsomt.

Leopardgekkoen trives i godt beplantede naturalistiske terrarier. Den er en nattaktiv art og holder seg stort sett lavt men liker også å klatre så ha litt grener o.l som de kan klatre på. Levende planter vil legge til den naturalistiske designen og øke luftfuktigheten. Den bruker det meste av dagen på å gjemme seg og det bør derfor ha tilgang til skjulesteder.

Leopardgekkoen tilbringer mesteparten av tiden på bakken og en rekke underlag kan brukes, populære valg er blandinger av sand, bark, jord, leire, etc. Leopardgekkoer liker å grave slik at bunnlaget bør være tykt, gjerne 10-15 cm.

Belysning, temperatur og luftfuktighet:

Leopardgekkoen er nattaktiv og trenger derfor ingen solplass men liker høy temperatur som bør ligge mellom 30-32 grader på den varme delen og 24-25 i den kalde. Siden de er nattaktive krever de ikke UVB-lys hvis de får en diett som inneholder vitamin D3. Luftfuktigheten bør ligge mellom 40-60%.

Fôr:

Leopardgekkoen lever hovedsakelig av ulike insekter som sirisser, melormer, zophobas, gresshopper, o.l.

Alle insekter skal bestøves med et høyverdig kalsium/vitamin D3 supplement ved hver fôring. Et multimineralt tillegg bør også brukes en gang i uken.

Håndering:

Leopardgekkoen er robuste og tåler godt å bli håndtert men om de blir redde/stresset så kan de kan slippe halen og bør derfor behandles varsomt.

Du finner dette i vår avdeling:

Besøk oss i dag!

Start typing and press Enter to search