Kranset gekko, for det meste kalt «Crested» er opprinnelig fra Ny-Caledonia (en gruppe av øyer mellom Fiji og Australia). Kranset gekko er veldig ideelle reptiler å holde i fangenskap, passer også veldig godt til nybegynnere, da den ikke krever så veldig mye for å trives.

Kranset gekko er primært treboere. Fargene er naturlig brun og hvit i forskjellige nyanser men de senere årene har det kommet flere såkalte «morphs» med andre farger og mønster.

Størrelse:
Kranset gekko blir ca 20 cm.

Levetid:
Kranset gekko kan ha lang levetid i fangenskap og under ideelle forhold kan den bli så gammel som 15-20 år.

Terrariet:

Kranset gekko kan holdes individuelt, som par eller i gruppe, 2 hanner må ikke holdes sammen da di vil sloss noe voldsomt.

Kranset gekko trives i godt beplantede naturalistiske terrarier. Fordi Kranset gekko er hovedsakelig en trelevende art er det viktig å ha mye grener o.l som de kan klatre på. Levende planter vil legge til den naturalistiske designen og øke luftfuktigheten.

Substrat:

Kranset gekko tilbringer mesteparten av tiden over bakken, slik at en rekke underlag kan brukes. For enkle vedlikeholdsformål er et reptil teppe attraktiv og lett å rengjøre. For et mer naturalistisk utseende, vil en torvmose-basert jordblanding som ikke inneholder perlit, fungere godt. Kokosfibermasse eller bark blandet med jord er et godt valg for dyrking av levende planter.

Kranset gekko føler seg komfortabel når den kan hvile i løvverk og å klatre. Gode ​​landskapsmateriell inkluderer korkbarkseksjoner for vertikale og bakkeplaner og klatreområder. Tørkede tre grener vinklet over lengden på et vivarium gir hvile og aktivitetsområder, ikke overdriv, ha åpne områder. Levende eller kunstige planter i kombinasjon med tre og bark vil sørge for et fint oppsett. Gode ​​plantevalg inkluderer f.eks Ficus benjamina, Dracaena spp. og pothos.

Belysning, temperatur og luftfuktighet:

Kranset gekko bør ha en dagstemperatur mellom 25-28 grader, og senkes til 21-24 dager om natten. Kranset gekko bruker dagen til å ligge å hvile i løvverk eller andre gjemmesteder og siden de er nattaktive krever de ikke UVB-lys hvis de får en diett som inneholder vitamin D3.

Fôr:

Kranset gekko er altetende. I naturen lever de av ulike insekter, frukt, små øgler og til og med små pattedyr hvis de får muligheten. Så fôr litt variert med innsekter et par ganger i uken og frukt et par ganger i uken. I senere tid har det kommet spesiellt fôr på markedet fra Repashy, disse har den perfekte næringsbalansen og anbefales sterkt for Kranset gekko, suppler med insekter et par ganger i uken.

Alle insekter skal bestøves med et høyverdig kalsium/vitamin D3 supplement ved hver fôring. Et multimineralt tillegg bør også brukes en gang i uken. Disse kosttilskuddene skal også legges til fruktbaserte dietter.

Håndering:

Kranset gekko bør håndteres minst mulig da de kan slippe halen om den blir nok stresset og i motsetning til andre arter vokser ikke den ut igjen.

Du finner dette i vår avdeling:

Besøk oss i dag!

Start typing and press Enter to search