Kjempedaggekko (også kalt stor daggekko) er bare blitt mer og mer populær i reptilhobbyen, sannsynligvis pga dens vakre sterke farger og at den er dag aktive. Daggekkoen kommer fra Madagaskar men man finner den også på noen av de nærliggende øyene. De holder til i de tropiske regnskogene som er preget av varmt og fuktig vær.

Størrelse:
Daggekkoen blir 25-30cm, hunnene er litt mindre enn hannene.

Levetid:
Gjennomsnittlig levetid for en Daggekko er 6-8 år, det finnes dog rapporter på dyr som har blitt nærmere 20 år.

Terrariet:

Daggekkoen trives best når de blir holdt i par eller individuelt, 2 hanner må ikke holdes sammen da di vil sloss noe voldsomt. Noen ganger kan et sammensatt par avvise hverandre og slåss, om dette skjer må de skilles. De fleste par vil binde seg for livet og aldri slåss.

Daggekkoen trives i godt beplantede naturalistiske terrarier. Fordi Daggekkoen er arboreale betyr at høyden på terrariet er viktig, et voksent par bør få et terrarium på 60x50x60cm(helst høyere), eller større. Terrariet fylles med planter, greiner og gjerne Bambus da den er ideell for klatring og egglegging. Levende planter vil legge til den naturalistiske designen og øke luftfuktigheten.

Belysning, temperatur og luftfuktighet:

Daggekkoer er dagaktive og er avhengige av UVB-lys av høy kvalitet som bidrar til å fylle gekkoens vitamin D3-krav. Solplassen skal ha en temperatur på 30-35 grader mens omgivelsestampereturen bør variere mellom 24-26 grader i løpet av dagen og 20-23 grader om natten.

NB! Daggekkoen er aktiv og må bekyttes fra direkte kontakt med varmepæren.

Substrat: Daggekkoen kommer fra regnskogen og fuktig klima så substrat som jord, bark, torv, etc. passer godt, pass bare på at det er ugjødslet.

Fôr:

Daggekkoen er altetende. I naturen lever de av ulike insekter, frukt, små øgler og til og med små pattedyr hvis de får muligheten. Så for litt variert med innsekter et par ganger i uken og frukt et par ganger i uken. I senere tid har det kommet spesielle for på markedet fra Repashy, disse har den perfekte næringsbalnsen og anbefales sterkt for Daggekkoen, suppler med innsekter et par ganger i uken.

Alle insekter skal bestøves med et høyverdig kalsium/vitamin D3 supplement ved hver fôring. Et multimineralt tillegg bør også brukes en gang i uken. Disse kosttilskuddene skal også legges til fruktbaserte dietter.

Du finner dette i vår avdeling:

Besøk oss i dag!

Start typing and press Enter to search